Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на Сливен поиска от хипермаркетите засилен контрол

| обновено на 22.01.22 в 14:57
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Спазването на противоепидемичните мерки и ограничаване струпването на хора в големите супермаркети в Сливен бе тема на срещата между областния управител Минчо Афузов, представителите на държавните институции и ръководителитена хипермаркетите и търговски вериги. По препоръка на РЗИ и ОДБХ на входа им ще се допускат определен брой клиенти, за да се избегне претоварване на определения капацитет за посетители. Oт понеделник, 24 януари в област Сливен влизат допълнителни противоепидемични мерки. 

Възобновява се вътрешният контрол за спазване на физическа дистанция между чакащите клиенти пред витрините и касите. Областният управител Минчо Афузов коментира, че са поискали от управителите повече каси да обслужват клиентите, за да няма струпване на хора:

Така например, ако нормално разкриват каса на пети човек, сега да я разкриват на втори или на трети. Също така поеха ангажимент да тестват персоналът си за висока температура, както при идване на работа, така и междинно", някъде в средата на работната смяна.  

По време на срещата са дадени препоръки служителите на касите да носят маски с по-висока степен на защита, а еднократните да се сменят на два часа. За магазините, в които се иска зелен сертификат полицията е поела ангажимент да съдейства на охраната. Ще се следи клиентите да са с правилно поставени маски при пребиваването в търговските обекти. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна