Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мароко и Сенегал продължават за Купата на африканските нации

Футболистите на Сенегал ликуват след гола на Садио Мане за 1:0.
Снимка: Ройтерс

Мароко се класира за четвъртфиналите за Купата на африканските нации, след като надигра Малави с 2:1 след обрат в среща, играна в камерунската столица Яунде.

Габадино Манго даде ранен аванс на Малави, разписвайки се в 7-ата минути след асистенция на Джон Банда. Оттам-насетне обаче на терена имаше само един отбор и това бе мароканският. Фаворитът в мача направи няколко пропуска преди да изравни в добавеното време на първата част чрез Юсеф Ен-Несири.

След почивката отборът оформи пълния обрат и си гарантира класирането за последните осем в турнира след точната интервенция на Ашраф Хакими. До края Малави не успя да отвърне на предизвикателството и така Мароко се класира за четвъртфиналите в надпреварата. Тимът чака победителя от сблъсъка между Кот д‘Ивоар и Египет, които играят в сряда.

Друг от кандидатите за трофея – Сенегал, също достигна последните осем след успех над Кабо Верде с 2:0.

Сенегалците откриха в 63-ата минута, след като съперникът вече бе останал с девет души на терена след директните червени картони на Патрик Андраде и стража Возиня. Звездата на Ливърпул Садио Мане изведе вицешампиона от 2019 напред в резултата, но по-късно напусна терена поради тежкия сблъсък с вратаря на съперника, който доведе и до изгонването на Возиня. Резервата Ахмаду Бамба Диенг оформи крайния резултат в добавеното време на срещата. Сенегал ще играе с Гамбия в спор за място на полуфиналите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени