Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Кашай ще се стреми да намали грешките на реферите ни

Виктор Кашай
Снимка: БГНЕС

Новият председател на Съдийската комисия на БФС Виктор Кашай бе официално представен пред медиите. Унгарският специалист заяви, че неговата основна цел е да се намалят грешките на родните рефери. 

"За мен това е голямо предизвикателство. Съдийството винаги е интересна тема, независимо в коя част на света. Щастлив съм от поканата от БФС и от г-н Михайлов. Идеята на моето привличане е развиването на нови проекти в българското съдийство. 

Надявам се двете страни да сме си ползотворни. Най-големият проблем в съдийството са грешките. Моята цел е да намаля, доколкото мога, грешките на съдиите. Ще се опитам с всички сили да го постигна. В момента с моите колеги събираме информация какво е актуалното състояние на българското съдийство. Когато имаме цялостната картина, с моите колеги ще вземем решения как да процедираме с най-належащите проблеми и въпроси. Работим за подобряването на българското съдийство", заяви Кашай.

"Не можем да гарантираме на 100% изчистването на всички грешки. Ще се опитаме да ги сведем до минимум. Много съм щастлив, че имаме възможност да използваме системата ВАР. Тя помага не само на съдиите, но и на клубовете и техните фенове. 

Аз съм тук, за да работя със съдиите, а не с клубовете. Разбира се, ние сме в контакт, тъй като всички искаме футболът да се развива. Уважавам всички клубове, но ще ги третирам абсолютно еднакво. Не искам да говоря за странични отношения", каза още унгарецът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени