Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Наистина ли папа Франциск и кралица Елизабет II са осъдени заради ваксините

Кралица Елизабет Втора и папа Франциск във Ватикана, 3 април 2014 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Публикация в интернет изданието The Bulgarian Times от 17 януари 2022 г. твърди, че Международният съд по общо право (International Common Law Court of Justice) е „нанесъл удар срещу корпоратокрацията COVID“, като осъдил висши служители на „Пфайзер“ (Pfizer) и „ГлаксоСмитКлайн“ (GlaxoSmithKline) и висши представители на Китай, Ватикана, Великобритания и Канада за геноцид. Публикацията конкретизира, че сред осъдените са китайският президент Си Цзинпин, папа Франциск, кралица Елизабет Втора, канадският премиер Джъстин Трюдо. 

Твърдение: Международен съд осъди папа Франциск и кралица Елизабет Втора за геноцид заради Covid ваксините

Скрийншот от публикацията

Според написаното Международният съд по общо право е осъдил на доживотен затвор общо 75 лица, конфискувал е активите им, прекратил е дейността на корпорациите им и законно е забранил по-нататъшното производство, продажба или използване на техните ваксини срещу Covid като “продукти на медицински геноцид и масово убийство”.

Твърди се, че е проведен и четиримесечен съдебен процес, съгласно международното право, и така съдиите от Международния съд по общо право били издали тази „историческа присъда“.

Пояснява се, че сега случаят е свързан с чудовищно престъпление, продължаващо от няколко поколения и прикриването му. Имало системно мъчение, трафик и убийства на деца в смъртоносни експерименти за тестване на медикаменти с цел производство на Covid ваксина от десетилетия.

Прикачено е и видео от пресконференция, на която се появява един човек на фона на черно перде.

Заснетата пресконференция е повече в стила на видеата на „Ал Кайда“. В 10-минутното видео се вижда Кевин Аннет, представящ се за главен съветник на Международния съд по общо право.

Стопкадър от видеото. Кевин Анет показва документа от съда

Публикувано е и самото прессъобщение от 15 януари 2022 година, придружаващо решението на съда, със седалище в Брюксел и Ванкувър. То започва с припомнянето, че това е същият Международен съд, който принудил папа Бенедикт да напусне поста си през 2013 г. Нещо, което след кратка проверка се оказва многократно опровергано в миналото.

Част от прессъобщението на съда

Играта с логото

Официална интернет страница на съда не може да бъде открита. Нещата на съда се откриват и са поместени единствено в личния сайт на Кевин Аннет, когото виждаме и във видеото.

Интересно е и логото на Международния съд по общо право (ICLCJ). Всъщност то имитира в голяма степен логото на легитимния Международен наказателен съд.

Логото на т.нар. Международен съд по общо право (вляво) до логото на легитимния Международния наказателен съд

Международният наказателен съд (International Criminal Court) е първият и единствен постоянно действащ съд с юрисдикция да съди физически лица за геноцид, престъпления срещу човечеството, военни престъпления и др. Той има за цел да допълва националните съдебни системи. Съдът със седалище в Хага е създаден под егидата на ООН и започва да действа от 1 юли 2002 г.

Публикацията за решенията на т. нар Международния съд по общо право (ICLCJ) предизвиква реакцията на много канадци и сериозното й споделяне в Канада.

По този повод канадският офис на Франс прес публикува проверка на фактите, която намери място и в редица местни медии, че публикацията се базира на неверни твърдения. 

АФП цитира двама канадски професори по право.

Фредерик Мигрет, професор по право в Университета "МакГил" - Монреал заявява, че Международният съд по общо право не е институция в правния мир и обявеното в документа е само символично.

А Робърт Къри, професор по право в канадския университет "Далхоузи", подчертава, че показаният от Аннет документ е изцяло измислен и няма никакъв правен статут или сила.

Кой е Кевин Аннет

Откриваме информация за Кевин Аннет в различни публикации в интернет и на собствения му сайт. Аннет е канадски гражданин, бивш пастор в Обединената църква на Канада. Отстранен е през 1997 г. заради "установяването му като неподходящ за длъжността". Според някои публикации това станало след изискване да премине психиатричен преглед, което той отказал.

На сайта, озаглавен “Приятели на Кевин Аннет”, в секцията с биографията му се отбелязва, че е уволнен без причина, след като публично оповестил за смъртта на индиански деца и кражба на земя от страна на църквата му. 

В други публикации се обяснява, че след отстраняването му от Обединената църква на Канада Аннет се отдава изцяло на конспиративни теории, свързани с църквата и разкрития, особено за хората, замесени в отстраняването му.

След създаването на редица нелегитимни трибунали и съдилища, през 2011 година според биографията му в интернет, е сред създателите на т.нар. Международен съд по общо право. 

Представя се за един от тримата председатели на самопровъзгласилата се Република Каната, която е на територията на Канада. Тя не се признава от официалните канадски власти и решенията на Кенет и Република Каната се обявяват за нелегитимни.

Заключение

Твърдението, че т. нар. Международен съд по общо право е осъдил големите фармацевтични компании, световни и църковни лидери за геноцид и е забранил ваксините срещу Covid e НЕВЯРНО и МАНИПУЛАТИВНО. Авторът на публикацията за присъдите Кевин Аннет от години е известен със своите конспиративни теории, а създаденият от него "съд" е нелегитимен и няма никакъв правен статут никъде по света. Името и логото на съда заблуждават потребителите, наподобявайки на логото на наистина легитимен съд.

------------------

Екипът на БНР за проверка на факти поема ангажимент за проверка на твърдения, които могат да подведат слушатели и читатели по важни теми. Сигнали можете да изпращате на имейл reporter@bnr.bg

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.