Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

платена публикация
Служителите на А1 събраха почти 50 000 лева за девет социални каузи

4
Снимка: А1 България

Средствата, дарени от служители на А1, достигнаха 49 963 лева през 2021 година. Общата сума за подкрепата на девет основни социални каузи достигна приблизително 90 000 лева с допълнителното дарение на телекома на стойност 40 000 лева. А1 подкрепя дарителството на работното място от 2003 година, а през последните две години компанията допринася с още 40 000 лева към сумата, събрана от служителите.

Програмата предлага лесен начин, чрез който служителите и работодателят могат да работят заедно за обща кауза, като служителите даряват всеки месец малка сума директно от заплатата на кауза, която самите те избират и чувстват близка. Служителите на телекома даряват средно по 29 лева от месечното си възнаграждение, като дарителите са се увеличили с 20% спрямо 2020 година. Програмата се организира в партньорство с фондация BCause, която получава набраните средства и ги разпределя между избраните каузи.

През 2021 година най-много дарения по ведомост от служители е събрала каузата „Лечение и рехабилитация на деца“ - 49% от всички дарения, следвана от фондация „Нашите недоносени деца“ с 22,7% и фондация „Тацитус“ – 20%.

Дарителството по ведомост е само един от начините, по които служителите на А1 помагат на различни благотворителни каузи. През изминалата година телекомът организира онлайн благотворителен базар. Набраните средства са използвани, за да се осигури по-добро образование и сигурно бъдеще за двама ученици и един студент, част от стипендиантската програма „Готови за успех“ на фондация BCause.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия