Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови противоепидемични мерки налага РЗИ Бургас

Снимка: БГНЕС

Нови противоепидемични мерки налага РЗИ Бургас считано от 31.01.2022 г. до 13.02.2022 г. Това става ясно от новата заповед на директора д-р Георги Паздеров.

Ограничение до 50% се въвежда на капацитета в заведенията за хранене и развлечения. В това число влиза и публиката на културните, спортните, сценичните и музикалните мероприятия. Остава условието там да се влиза само със „зелен сертификат“. 

Работното време на игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлечения ще бъде ограничено в периода от 5:00 ч. до 22:00 ч. 

Забранява се посещението на непълнолетни лица в молове, кина, ресторанти, кафенета и др. без придружител. 

ОТ РЗИ Бургас настояват за стриктен контрол в местата предназначени за обществено ползване за наличие на т. нар. „зелен сертификат“. Проверките ще бъдат направени от страна на органите на местната власт, ОДВМР-Бургас, и дирекция „Обществено здраве“ и Дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ-Бургас. 

Заповедта подлежи на обжалване в едномесечен срок от публикуването ѝ на интернет страницата на РЗИ-Бургас пред съответния административен съд по реда на АПК. Тя подлежи на предварително изпълнение. Оспорването й не спира нейното изпълнение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна