Eмисия новини
от 01.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ВиК-Дупница е с нов управител

Снимка: Кирил Фалин

ВиК-Дупница е с нов управител след проведен от Общината конкурс за поста и решение на съветниците. Дружеството и в тежко състояние - със задължения над 1 мил. лева и организационни проблеми.

Новият управител на ВиК в Дупница е Красимира Иванова, която на един етап е раблотила във водното дружество в съседния Перник. Досегашният управител инж. Илия Илиев е освободен от поста, но не и от отговорност, стана ясно на последната сесия на ОбС.  

Големият проблем за ВиК са нарасналите задължения, според финансисти това е от неактуализираната цена на питейната вода, която  от 11-12 години не е променяна - 1,37 лв. за куб. метър.

Не се прави и инвестиране по подмяната на ВиК мрежата в 16-те села, за което Общината прибягна до банков заем от 1 мил. лева.

Допълнително напрежение създава и това, че от юни м.г. ОбС гласува решение ВиК дружеството на напусне ВиК асоциацията в Кюстендил.

Засега това не се реализира - някои от общините са против, а и МРРБ не е излязло с категорична позиция по казуса.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.