Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Канада победи САЩ и доближи Катар 2022

Отборът на Канада е на 4 точки пред САЩ вече.
Снимка: АП

Канада направи огромна крачка към първото си класиране за световно първенство от 36 години насам, след като надви САЩ с 2:0 в квалификациите в зона КОНКАКАФ.

Попадения на Кайл Ларин след едва седем минути игра и на Сам Адекугбе в добавеното време на срещата осигуриха трите точки за „кленовите листа“, за да увеличат преднината на тима на върха в класирането. Непобедените канадци са с 22 точки, като се откъснаха на четири пред втория САЩ, при четири оставащи мача до края на квалификациите.

Канада е на път да стигне световните финали за едва втори път в своята история след достигането до шампиона на планетата в Мексико през 1986. Мексико е на трета позиция в таблицата, с равен брой точки със САЩ, след нулевото равенство с Коста Рика в Мексико Сити. Първите три отбора се класират директно за финалите в Катар в края на тази година.

В други мачове в неделя, класиралият се за Мондиала в Русия преди четири години Панама влезе в зоната за място в Катар след домакински успех над Ямайка с 3:2. Панамците са четвърти със 17 точки, на една зад САЩ и Мексико. Хондурас отстъпи на Ел Салвадор с 0:2 като домакин и остава без победа в квалификациите. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени