Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евертън и Нюкасъл най-активни на трансферния пазар в Англия

Дони ван де Беек с екипа на "карамелите".
Снимка: Everton FC

Евертън реализира два сериозно входящи трансфери в последния ден на януарския трансфер прозорец, само няколко часа след като Франк Лампард официално застана начело на тима. 

В една от най-сериозните сделки за този месец "карамелите" привлякоха офанзивния халф на Тотнъм Деле Али срещу сума, която може да достигне 40 милиона паунда, ако бъдат изпълнени определени критерии. Английският национал подписа договор за две години и половина с Евертън. Лампард също така успя да убеди халфа на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек да премине на "Гудисън Парк". Нидерландският национал ще играе в Евертън до края на сезона под наем.

Най-активният клуб на трансферния прозорец през януари Нюкасъл бе деен и вчера, в последния ден. "Свраките", които се борят да не изпаднат от Висшата лига, се подсилиха със защитника Мат Таргет от Астън Вила, който идва под наем, както и централния защитник на Брайтън Дан Бърн, купен срещу 13 милиона паунда.

Два трансфера в последния ден на прозорец успя да реализира и Тотнъм. За радост на мениджъра Антонио Конте "шпорите" успяха да вземат Деян Кулушевски (под наем) и Родриго Бентанкур (21,5 милиона паунда) от Ювентус.

Голямата новина от вчера бе, че датският национал Кристиан Ериксен подписа договор с Брентфорд и ще се опита да поднови кариерата си в новака в елита на Англия. През юни миналата година Ериксен получи сърдечен арест на терена по време на мач на Дания от Евро 2020.

Манчестър Юнайтед не се подсили с нито един нов футболист, а в последния момент "червените дяволи" блокираха изходящи трансфери на вратаря Дийн Хендерсън и крилото Джеси Лингард.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна