Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК Барселона очаква да се възстанови до 2 г. от тежкото наследство

Жоан Лапорта търси сметка от предшественика си Бартомеу.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Барселона си дава срок до две години да се справи с тежките проблеми, наследени от предишното управление. Това обяви на специална пресконференция днес вицепрезидентът на клуба Едуард Ромеу. Шефовете разкриха част от скандалните според тях детайли от одита на предходното ръководство начело с Хосеп Мария Бартомеу.

“Отделената сума за заплати е била фундаментална - с 40% по-висока от тази на нашите конкуренти”, сподели възмутеният заместник на Жоан Лапорта.

“Сега трябва да реализираме растеж на приходите. Целта ни е до две години да изведем клуба до възможно най-добро положение”, добави Ромеу.

Един от адвокатите - Хайме Кампанер, също сподели за някои неприемливи действия на миналото управление=

 “Няма съмнение, че всичко, което сме открили, е за съд. Натъкнахме се на комплексни икономически престъпления. Не става дума за това просто да “изпържим” предишното ръководство, а да запознаем прокуратурата със стореното. Прилагаме и доказателства, а не само празни приказки. Неоправдано са били раздавани милиони на разни посредници. Някои комисионни стигат до 33%, а нормалното е 5%. Клубът е платил 1,7 млн. евро, за да накара някои хора да замълчат. Някои адвокати са взимали до 7 млн. само за участието си в сделка за футболист! Даже е била основана цяла фирма, чиято единствена работа е била да се занимава с комисионните около Барса. Има и индикации за плащания в общ размер на около 15 млн. евро на един клуб за правата на млади футболисти”.

Още преди седмица испанската прокуратура беше сезирана и вече работи по случая.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна