Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без бокс и щанги на Игрите в Лос Анджелис през 2028 г.

Томас Бах води сесията на МОК.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международният олимпийски комитет (МОК) включи 28 вида спорт в предварителната програма на летните олимпийски игри през 2028 година в Лос Анджелис. Решението беше взето на Сесията на Комитета, която се провежда в момента.

МОК се съгласи с предложението на Комисията по изготвянето на олимпийската програма, което получи и подкрепата на изпълкома. В числото на 28-те вида спорт са включени скейтборда, сърф и скално катерене, които вече дебютираха на Игрите в Токио през миналата година.

Боксът, вдигането на тежести и модерният петобой към момента не са включени в програмата и остават в списъка на чакащите. МОК препоръча на съответните международни федерации да извършат необходимите реформи, за да съхранят местата си в олимпийската програма.

През 2023-а Организационният комитет на Игрите през 2028 година в Лос Анджелис може да предложи допълнителни видове спорт, които да бъдат включени в програмата. Окончателният вариант на въпросната програма, както и точният списък на спортовете, които ще участват след шест години, ще бъдат утвърдени през декември 2024 година.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени