Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Браузерът Chrome на Google с ново лого за първи път от 8 години

Снимка: Twitter/ @elvin_not_11

Технологичният гигант Google променя логото на своя интернет браузър Chrome за първи път от осем години, придавайки му по-свеж вид.

Първите промени от 2014 г. са много фини и обновената версия ще бъде видима в приложенията, в интернет мрежата и извън нея през следващите няколко месеца.

Елвин Ху, дизайнер за Google Chrome, написа в "Туитър": "Някои от вас може да са забелязали нова икона в актуализацията на Chrome Canary днес. Да! Ние освежаваме иконите на марката на Chrome за първи път от 8 години. Скоро новите икони ще започнат да се показват на вашите устройства".

Ху каза, че основната икона на марката е опростена чрез премахване на сенките, прецизиране на пропорциите и изсветляване на цветовете. Това беше направено, за да се приведе в съответствие с по-модерния израз на марката на Google.

Освен това беше установено, че поставянето на определени нюанси на зелено и червено един до друг създава неприятна цветова вибрация. Така че компанията въведе много фин градиент към основната икона, за да смекчи това, правейки иконата по-достъпна. Синият кръг в средата на логото сега изглежда по-голям.

В поредица от туитовете Ху добавя, че компанията е създала специфични за операционната система персонализации, тъй като иконите трябва да бъдат разпознаваеми в Chrome, но също така добре изработени за всяка операционна система.

В ChromeOS иконите използват по-ярки цветове без градиенти, за да съответстват на външния вид на останалите системни икони. Освен това в macOS те изглеждат 3D. За Beta и Dev компанията Google приложи цветни панделки върху тях.

Логото на Google Chrome към момента на пускането му през 2008 г. беше лъскава триизмерна емблема. През годините то беше променено в 2D символ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна