Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Матей: Имаме възможност да се борим за титлата

Юрген Матей
Снимка: БГНЕС

Юрген Матей получи наградата си за футболист номер 1 на месец декември в анкета на Пресклуб „България“.

„Дойдох от Нидерландия, където играех в отбор, който се намираше в средата на таблицата. ЦСКА ми даде възможност да се боря за титла. Когато в началото на сезона започнахме преговори за нов договор, чувствах, че все още не съм си свършил работата тук. Това беше и причината да подпиша. Никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще. Имаше няколко отбора, които проявяваха интерес към мен, но за момента това, което аз искам, е да остана тук“, разкри капитанът на „червените“ Матей. 

"Преди да дойда в България не съм очаквал да печеля индивидуални отличия. Надявам се в бъдеще да печелим повече отборни награди“, започна защитникът.„Щастлив съм, че лагерът приключи. Свършихме доста работа и с нетърпение очакваме мачовете да започнат. Всеки треньор има свой начин на водене на подготовката. Тренирахме двуразово всеки ден. На първото занимание за деня се тичаше много, а ако трябва да съм честен, аз не съм от играчите, които обичат да тичат много без топка“, продължи Матей, който е убеден, че ЦСКА София е един от най-добре физически подготвените отбори.

Той коментира и завръщането на партньора му в защита Мено Кох, който дълго време лекува контузия. „Не решавам аз кой да играе в центъра на защитата. Загубихме двама добри играчи на този пост. Щастливи сме, че Мено се завърна. Не наградите са това, което ме карат да се чувствам добре, по-важното е съпругата ми е да е щастлива, ако тя е добре и аз съм добре“, отбеляза Матей.

„Когато дойдох и собственикът, и треньорът ми, и всеки, с когото се срещнах ми казаха, че е време ЦСКА да стане шампион. Не трябва да губим глупави точки като срещу Пирин и Славия, за да изместим Лудогорец от първото място“, завърши нидерландецът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна