Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голово шоу на Астън Вила - Лийдс, Манчестър Сити с нов успех

Футболистите на Саутхямптън ликуват, след като победиха Тотнъм в английското първенство
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Астън Вила и Лийдс завършиха 3:3 в истинско шоу за зрителите на „Вила Парк“, в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Двата отбора направиха страхотно първо полувреме, в което отбелязаха пет гола. Филипе Коутиньо изигра много силен мач за отбора, ръководен от Стивън Джерард, вкарвайки един гол и правейки две асистенции.

Лийдс поведе с 1:0 в 9-ата минута, когато Родриго Морено комбинира с Даниел Джеймс, който вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Емилиано Мартинес. Астън Вила успя да изравни резултата в 30-ата минута, когато Мати Кеш подаде към Филипе Коутиньо, който вкара топката във вратата на Илан Мелие. Астън Вила осъществи пълен обрат в 38-ата минута, когато Филипе Коутиньо подаде към Джейкъб Рамзи, а той вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Мелие.

Тимът на Астън Вила реализира трети гол в 43-ата минута, когато Коутиньо отново асистира на Рамзи, който вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Илан Мелие. Лийдс намали своя паси в добавеното време на първата част, когато Даниел Джеймс с глава вкара топката във вратата на Емилиано Мартинес. Изравняването 3:3 дойде в 63-ата минута, когато Диего Йоренте отблизо порази вратата на Мартинес. След това равенство Астън Вила е единадесети с 27 точки, а Лийдс е петнадесети с 23 точки.

Манчестър Сити се наложи с 2:0 при домакинството си на Брентфорд. По този начин „гражданите“ не отпускат шампионската хватка и се отдалечиха на 12 точки пред втория Ливърпул и с 13 пред третия Челси. Мърсисайдци обаче са с два мача по-малко.

Съдията Дарън Ингланд свири дузпа за Манчестър Сити в 40-ата минута, след като Расмусен извърши нарушение срещу Рахийм Стърлинг в наказателното поле на Саутхемптън. Наказателният удар бе реализиран от Рияд Марез, а „гражданите“ поведоха с 1:0. Манчестър Сити вкара втори гол в 69-ата минута. Вратарят Давид Рая допусна груба грешка и подари топката на Рахийм Стърлинг, но успя да отрази неговия удар. След това при добавката Кевин де Бройне не пропусна да вкара топката в опразнената врата.

В друг мач от кръга Норич завърши 1:1 при домакинството на Кристъл Палас, а Саутхемптън постигна зрелищна победа с 3:2 като гост на Тотнъм


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени