Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чешки квалификант на полуфинал в Ротердам

Иржи Лехечка продължава в Нидерландия.
Снимка: ABN AMRO WTT

Започналият от квалификациите 18-годишен Иржи Лехечка за първи път стигна полуфинал в кариерата си, след като се класира сред най-добрите четирима на АТР 500 тенис турнира в зала в Ротердам.

Чехът надделя над Лоренцо Музети от Италия в дербито на тийнейджърите с 6:3, 1:6, 7:6 след повече от 2 часа игра в зала „Ахой“. Така 137-ият в света  Лехечка стана най-ниско ранкираният тенисист на полуфинал в Ротердам след италианеца Омар Кампорезе през 1995 година. До тази седмица Иржи не беше печелил мач от основна схема на турнир от АТР Тур.

Чешкията талант, който загуби от Григор Димитров в 4 сета на Откритото първенство на Австралия, взе първата част след пробив за 5:3, след което затвори сета.

След това 19-годишният Музети намери играта си, започна да ниже уинъри и спечели седем гейма поред до 2:0 в третата част. Лехечка не се предаде, направи рибрейк за 2:2, а в 12-ия гейм стигна до два мачбола и реализира първия след топка в аут на 19-годишния италианец.

Следващият опонент на чеха се определя в двубоя на водача в схемата Стефанос Циципас от Гърция с Алекс де Минор от Австралия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна