Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дий Бост ще играе срещу Чехия, Везенков пропуска

Дий Бост (с топката) ще участва в двубоите с Чехия.
Снимка: БФБаскетбол

Гардът Дий Бост ще игра в двата мача с Чехия от квалификациите за световното първенство по баскетбол, които ще се проведат в края на месеца, но Александър Везенков най-вероятно ще пропусне срещите, като все пак има малък шанс той да участва във втория двубой в Чехия. Това обяви днес националният селекционер Росен Барчовски на пресконференция.

Барчовски обяви състав от 15 играчи за домакинството ни в Ботевград на 24 февруари и гостуването в Пардубице три дни по-късно. "Когато сме играли добре и сме проявявали характер, сме успявали, не са водещи сметките. Смятам, че отборът на Чехия е победим, разбира се, те са фаворити, редовно участват на олимпийски игри, по-напред са в класацията от нас, но и те си имат своите проблеми. Това, че чехите са с две загуби за мен не е плюс, защото те са отбор, който е свикнал да участва на всички форуми, да не ги пропуска и ще направят всичко възможно да съберат максимума. При всички положения при тях ще е по-голямо напрежението. На нашите момчета не е поставяна цел за задължително класиране", обяви на пресконференция днес треньорът на "лъвовете".

"Има една лоша и една добра новина - лошата новина е отсъствието на Йордан Минчев. Той има дълготрайна контузия, игра със сериозни болки в Унгария дълго време и накрая се наложи да направи операция, ще отсъства три месеца. Много важен играч за нас. Добрата новина е, че ще играе Дий Бост. Възможно е в един от двата мача да играе и Кравиш, той вече има българско гражданство", допълни той.

По отношение на Александър Везенков Барчовски каза: "Направихме предложение към Везенков и клуба му той да участва във втория мач. Чакаме. Лично аз съм скептичен, той има и контузия. Ако играе в Чехия, то ще е след само една тренировка, но ще направим всичко възможно".

Съставът на България за мачовете с Чехия: Андрей Иванов, Емил Стоилов, Дейвид Кравиш, Александър Янев, Димитър Димитров, Алекс Симеонов, Мирослав Васов, Константин Костадинов, Чавдар Костов, Павлин Иванов, Венцислав Петков, Васил Бачев, Станимир Маринов, Дий Бост, Деян Карамфилов. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна