Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия приема Италия в Уулвърхемптън

Саутгейт е доволен, че отборът му играе на различни стадиони.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стадионът на Уулвърхемптън "Молиню" ще приеме за първи път мач на националния отбор на Англия от 1956 година насам. Там ще се изиграе мачът между отбора на селекционера Гарет Саутгейт и европейския шампион Италия от Лигата на нациите, който е предвиден за 11 юни, обявиха от футболната асоциация.

 Мачът с Италия ще се играе пред празни трибуни заради наказание на УЕФА. "Уембли" е традиционният дом на отбора на Англия, но има тенденция големи мачове да се играят в Съндърлънд, Манчестър, Лийдс, Мидълзбро, Лестър и Саутхемптън в последните години. 

Последния път, когато Англия игра на "Молиню", спечели в световна квалификация срещу Дания с 5:2 през декември 1956 година. 

"Уембли" е нашият дом, но наистина се наслаждаваме да местим отбора на различни стадиони, особено, когато става дума за големи турнири", каза Саутгейт. "2022 обещава да бъде страхотна година за английските фенове и е чудесно, че един от най-известните футболни стадиони в страната ще бъде част от това приключение", добави селекционерът.

Англия ще играе още срещу Германия и Унгария в Лигата на нациите, като първият й мач е гостуване на Унгария на 4 юни. Лигата на нациите свършва през септември, като през ноември започва световното първенство в Катар.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна