Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Кръстев избран за №1 на XX кръг

Филип Кръстев с наградата.
Снимка: БГНЕС

"Аз мечтая да постигна всички възможни цели за нашия клуб, на първо място да спечелим Купата на България, защото за Левски е много важно след дългите години суша да спечелим трофей. Естествено, и да се класираме за Европа чрез първенството.", обяви новото попълнение на Левски Филип Кръстев, който днес бе награден за играч номер 1 на 20-ия кръг.

Още в дебюта си за "сините" младият полузащитник вкара един гол и бе с основна заслуга за победата над Локомотив (Пловдив) с 2:1 на стадион "Георги Аспарухов". След добрите си изяви Кръстев получи седем гласа в анкетата между треньорите и надви конкуренцията на Георги Русев (ЦСКА 1948, 4 гласа), Жорди Кайседо (ЦСКА, 3), Каули Оливейра (Лудогорец, 2) и Мено Кох (ЦСКА, 1).

"Щастлив съм от факта, че успях да започна добре в Левски и записахме победа пред нашата публика в първия мач от пролетния полусезон. Моята мечта е да отида и да се докажа в Европа, да успея в силен европейски клуб, но за момента съм много щастлив в Левски, чувствам се много добре и не отписвам варианта да остана по-дълго. Мотивиран съм да се отплатя на хората в Левски, които вярват в мен", сподели след награждаването в Пресклуб България днес Кръстев.

В следващия си мач Левски гостува на ЦСКА 1948. "Гледах мача на ЦСКА 1948 срещу Ботев (Враца), те са доста сериозен отбор и определено ще ни бъде трудно, но очаквам да играем и да победим", каза още юношата на Славия.. 

Още от Филип Кръстев - в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна