Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков най-резултатен при победата на Олимпиакос

Александър Везенков се радва след поредния си кош.
Снимка: Olympiacos BC

Българският баскетболист Александър Везенков вкара 16 точки за победата на гръцкия Олимпиакос с 67:58 над италианския Олимпия Милано в мач от 27-мия кръг на Евролигата.

Везенков бе най-резултатен за Олимпиакос, като 16 точки добави и гардът Костас Слукас. Българинът прибави на сметката си и 5 борби, 1 асистенция, 3 октраднати топки, което му донесе коефициент на полезно действия от 20, който бе най-високият сред играчите на гръцкия тим. Освен това Везенков завърши и с показател от +17 точки за 35-те минути, в които бе в игра.

Тимът от Пирея обаче стигна много трудно до победата, като това се дължеше най-вече на силната игра в последната четвърт, когато Везенков вкара 8 от 16-те си точки, а Олимпиакос надвкара Олимпия с 28:15, за да обърне хода на мача.

Шакил Маккисик добави още 14 точки за победителите, а с 12 приключи Мустафа Фал.

За гостите от Милано единствено Девон Хол постигна двуцифрен брой точки с 15, а Николо Мели се отличи с 9 точки и 11 борби.

Победата е трета поредна за Олимпиакос в турнира и с нея тимът се утвърди на четвъртото място в класирането с 15 победи и 9 загуби, точно зад отбора на Олимпия Милано, който е трети със 17 успеха и 8 поражения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна