Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скалони повика шестима дебютанти за последните квалификации

Лионел Скалони
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на аржентинския национален отбор по футбол Лионел Скалони извика неочаквано много млади играчи за предстоящите мачове. За Аржентина остават още два кръга от световните квалификации в зона Южна Америка.

Франко Карбони и Валентин Карбони, Алехандро Харначо, Николас Пас, Тиаго Хералник и Лука Ромеро са играчи, които играят в младежки лиги или втори отбори на европейските грандове, но въпреки това Скалони ги взе в отбора. Всички те са между 18- и 20-годишни.

Самият Меси също е включен в групата, след като пропусна последните два мача от кампанията за Катар 2022 заради заболяване от коронавирус.

Аржентина играе с Венецуела на 25 март у дома, а четири дни по-късно гостува на Еквадор в Гуаякил. "Гаучосите" така или иначе са се класирали за световните финали, така че Скалони използва предстоящите мачове с опознавателна цел за играчите и за експерименти от тактическо естество.

Шестимата дебютанти в отбора му никога не са живели в Аржентина. Те са родени в Европа в емигрантски семейства и са пълен продукт на европейската футболна действителност, каза Скалони пред журналистите без да казва дали приема това като плюс или минус в развитието им.

В състава също така прави впечатление, че присъстват петима вратари – в това число Херонимо Руи от Виляреал, Хуан Мусо от Аталанта, Емилиано Мартинес от Астън Вила. Защитата се води от ветерана Николас Отаменди от Бенфика, както и от Николас Талиафико от Аякс и Кристиан Ромеро от Тотнъм. В средната зона правят впечатление имената на Родриго де Паул (Атлетико), Леандро Паредес (Пари Сен Жермен), Джовани ло Селсо (Виляреал).

До Меси в линията на атаката присъстват Анхел ди Мария, Пауло Дибала, Лаутаро Мартинес, Хоакин Кореа, Анхел Кореа и Джовани Симеоне.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени