Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн разгроми Залцбург със 7:1, Левандовски с хеттрик за 12 минути

Левандовски вкара хеттрик срещу Залцбург за 12 минути

Байерн Мюнхен разпиля Залцбург със 7:1 на „Алианц Арена“ в осминафинален мач-реванш от Шампионската лига и продължава напред с категоричното 8:2 от двете срещи. „Баварците“ поведоха с дузпа в 11-ата минута за нарушение на Вьобер срещу Левандовски, като полякът реализира. Ситуацията се повтори 10 минути по-късно. Още две след това колеблива защита и неразчетено излизане на вратаря донесоха хеттрика на Левандовски. Серж Гнабри реализира четвърто попадение в 31-ата минута с хубав диагонален удар. Томас Мюлер се разписа за 5:0 в началото на втората част. Кяергаард върна едно попадение за гостите в 71-ата минута. В 83-ата минута Томас Мюлер се разписа за втори път и направи резултата 6:1. Две по-късно и Сане добави седмо попадение във вратата на Залцбург.

В 11-ата минута Максимилиан Вьобер действа изключително невнимателно в наказателното поле и извърши нарушение срещу Роберт Левандовски. Клеман Тюрпен не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана именно полякът, който бе безкомпромисен.

Вьобер продължи да действа колебливо срещу Роберт Левандовски, като отново го фаулира. Първоначално съдията отсъди непряк свободен удар, но след ВАР се коригира и посочи бялата точка, а Левандовски отново бе точен в 21-ата минута.

Само две минути по-късно неразбирателство в защитата на гостите и ужасяващо излизане на вратаря оставиха Лева сам срещу празната врата, а той нямаше как да сбърка и оформи своя хеттрик.

Байерн Мюнхен увеличи натиска си и успя да реализира четвърто попадение в 31-ата минута. Серж Гнабри получи топката от Кингсли Коман в наказателното поле и с хубав диагонален изстрел не остави шансове на Филип Кьон.

Байерн показа, че няма намерения да намалява темпото в началото на второто полувреме, като в 48-ата минута Левандовски получи топката на дъгата и стреля мощно, но рикошет спаси австрийците.

В 54-ата минута Мусиала комбинира със Сане, той продължи към Томас Мюлер, който бе забравен сам в наказателното поле и след хубаво обръщане успя да намери мрежата на Залцбург за пети път.

Австрийците не се отказаха и успяха да върнах едно попадение. В 71-ата минута Каяергаард получи подаване в наказателното поле от Бренден Ааронсон и разстреля мощно Мануел Нойер, който нямаше шанс за реакция.

В 83-ата минута Томас Мюлер комбинира с Лирой Сане, той му върна топката и от отлична позиция Мюлер отлебяза второто си попадение в мача, което бе и шесто за баварците.

Само две минути по-късно Байерн реализира и седмо попадение. Роберт Левандовски пусна прекрасен пас с пета към Лирой Сане, който останал на отлична позиция не сбърка и също добави името си на таблото.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна