Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер спечели на "Анфийлд", Ливърпул удари три греди

Мохамед Салах нямаше късмет да се разпише срещу Интер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ливърпул загуби от Интер с 0:1 на "Анфийлд" в реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига, но с общ резултат 2:1 продължи към следващата фаза на турнира. В първия мач мърсисайдци изковаха комфортна преднина от 2:0 в Милано и тя се оказа достатъчна, за да се класират на 1/4-финалите.

Гостите започнаха по-активно и в 7-ата минута стигнаха до първата голова възможност. Артуро Видал свали с глава към Дензел Дъмфрис, който стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на бразилския страж Алисон Бекер. Четвърт час след началото Върджил ван Дайк засече центриране от корнер, но не затрудни словенския вратар Самир Ханданович.

В 26-ата минута играта беше спряна за кратко заради инцидент на трибуните и прилошаване на един от феновете, но медицинските лица оказаха помощ и съдията Матео Лаос поднови мача след само три минути прекъсване. Скоро след това Ливърпул пропусна най-добрия си шанс за гол до момента, след като Трент Александър-Арнолд центрира от пряк свободен удар, а Жоел Матип засече с глава и прати топката в напречната греда.

До края на първата част пропуски направиха Ван Дайк и Александър-Арнолд от домакините, а удар на Хакан Чалханоглу бе спасен от Алисон с блестяща намеса.

Малко след почивката Александър-Арнолд обстрелва вратата на Ханданович, но се получи рикошет в тялото на защитник и стражът на гостите хвана топката без проблеми. В 52-рата минута гредата отново спаси „нерадзурите“. Ханданович успя да боксира с летящ плонж при центриране към Сане, но топката се озова в Салах, който от чиста позиция нацели левия страничен стълб.

Десет минути по-късно Алексис Санчес комбинира с Лаутаро Мартинес, който със страхотен удар не остави шансове на Алисон за 0:1 и върна един от головете пасив на италианския шампион след първия мач. Секунди след това Санчес бе изгонен след втори жълт и червен картон заради остро влизане в краката на противник.

В 76-ата минута за трети път от началото на мача топката се отби от гредата на гостите. Салах беше изведен на страхотна стрелкова позиция и шутира с първото си докосване, но прати топката в гредата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна