Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анди Мъри дарява парите, спечелени от турнири, за децата в Украйна

Анди Мъри
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите Анди Мъри обяви, че ще дари парите, спечелени от наградните фондове на турнирите през 2022 година, в помощ на децата, засегнати от инвазията на Русия в Украйна.

"Над 7,5 милиона деца са изложени на риск от ескалиращия конфликт в Украйна", написа в Туитър Мъри, който е посланик на УНИЦЕФ в Обединеното кралство.

"Образованието е от жизненоважно значение, така че УНИЦЕФ работи за осигуряване на достъп до обучения на изселените деца, както и за подпомагане на рехабилитацията на повредени училища, заедно с подмяна на оборудване и мебели. Ще даря спечелените пари от наградните фондове за останалата част от годината, но всеки в Обединеното кралство може да подкрепи хуманитарния проект на УНИЦЕФ като дари средства", добави британецът.

Носителят на три титли от Големия шлем Мъри получи "уайлд кард" за Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. Това ще бъде първи турнир за него, след като се събра с бившия си треньор Иван Лендъл.

От АТР, WТА, ITF и четирите турнира от Големия шлем заявиха във вторник, че ще направят съвместно дарение от 700 хиляди долара хуманитарна помощ и за подкрепа на федерацията по тенис на Украйна.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна