Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за вятър по Черноморието, остава студено

Снимка: weather.bg

Жълт код за силен вятър е обявен за три области по Черноморското крайбрежие - Добрич, Варна и Бургас.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата на НИМХ.

Днес преди обяд над Източна България и на места в западните райони ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. Преди обяд, главно над Централна България, а след обяд над по-голямата част от страната облачността ще бъде по-често значителна и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, в Източна България временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в София около 0°.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър и ще има виелици и навявания. Остава студено, максимална температура на височина 1200 метра около минус 6°, на 2000 метра - около минус 13°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и на отделни места по южното крайбрежие ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 2°-3°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна