Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболната "София къп" се завръща

Плакатът на турнира

Атрактивен баскетбол ще могат да наблюдават феновете на този спорт през този уикенд в зала "Триадица". Поредното издание на турнира „София къп“ ще срещне младите таланти от водещи школи с техните български сънародници.

След двугодишна пауза заради пандемията, турнирът отново ще бъде с международно участие. С най-голям авторите пристигат гостите от Сърбия, този път те са представени от известния отбор Раднички (Крагуевац). Северна Македония изпраща бъдещите си надежди от тима на Вардар (Скопие), а четворката се допълва от българските отбори на Тунджа (Ямбол) и домакините от БУБА Баскет (София). 

В последния момент по разбираеми причини отпадна уговореното участие на тима на ЦСКА Москва.

Надпреварата е за 15-годишни баскетболисти и отново се организира със съдействието на „София – европейска столица на спорта“. Това е единственият турнир от такъв ранг за бъдещите баскет звезди у нас, от него в последните години тръгнаха към големия спорт редица млади таланти, в отделните издания участваха представители на легендарните баскет школи от Реал (Мадрид), Байерн и др.

Тържественото откриване е предвидено за утре, петък, 11 март от 16.30 ч., веднага след това от 17.00 ч. е първият мач между БУБА Баскет и Вардар. Отборите играят по схемата всеки срещу всеки, тимът с най-добри показатели ще ликува накрая с шампионската купа в неделя по обед.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна