Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Goldamn Sachs, JP Morgan и Western Union също напускат Русия

Goldamn Sachs, JP Morgan и Western Union са поредните водещи западни компании, които обявиха, че излизат от руския пазар заради въоръжената инвазия в Украйна.

"Goldman Sachs прекратява бизнеса си в Русия в съответствие с регулаторните и лицензионните изисквания“, заяви пред медиите говорител на Goldman и допълни:

"Ние сме фокусирани върху подкрепата на нашите клиенти по целия свят при управлението или приключването на вече съществуващи задължения на пазара и осигуряването на благосъстоянието на нашите хора“.

С днешното съобщение Goldman Sachs стана първата голяма банка от Уолстрийт, която напусна руския пазар след началото на интервенцията на Москва в Украйна.

Американска мултинационална компания за финансови услуги Western Union също обяви в четвъртък, че спира дейността си в Русия и Беларус.

Според прессъобщение, публикувано от компанията, през последните седмици тя е била в диалог с всички заинтересовани страни, за да се постигне правилното решение относно услугите на Western Union в Русия и Беларус, като се имат предвид вътрешни и външни фактори.

"В крайна сметка, в светлината на продължаващото трагично въздействие на продължителното нападение на Русия срещу Украйна, ние решихме да спрем операциите си в Русия и Беларус", се казва в изявлението.

Освен това Western Union посочи, че работи за подкрепа на украинските клиенти по най-добрия възможен начин.

Междувременно и JPMorgan заяви в четвъртък, че ще започне да се отказва от бизнеса си в Русия в резултат на санкциите, наложени срещу страната.

"В съответствие с директивите на правителствата по света, ние активно се отказваме от руския бизнес и не преследваме нов бизнес в Русия“, каза говорител на голямата американска банка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени