Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хандбалистките на Бяла спечелиха купата

Отборът на Бяла с трофея.
Снимка: БФХ

Отборът на Бяла спечели купата на България по хандбал при жените. В препълнената до краен предел "Арена Бяла" съставът на Виктория Жосан се наложи в оспорван финал над шампиона Свиленград с 25:20 (12:10) и триумфира с трофея при дебюта си в турнира. Етър 64 спечели бронзовите медали след успех над Бъки с 28:22 (12:13).

„Поздравления за отбора на Бяла, който се налага като сериозен фактор в нашия спорт. Радващо е, че разширяваме географията на хандбала. Вярвам, че федерацията ни е на прав път. Осигурихме телевизионно излъчване на мачовете чрез телевизия B1B BOX, а залата беше пълна с фенове. Работим сериозно по отношение на маркетинга, утвърдихме се като отличен домакин на международни състезания от най-висок ранг и това неминуемо ще даде резултат при развитието на българския хандбал“, коментира след финала президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев.

За най-добър вратар на турнира беше определена Гергана Александрова (Свиленград)

За най-добър защитник - Мария Йорданова (Етър 64)

Голмайсторки с по 16 гола - Миглена Христова (Етър 64), Александра Замишляк (Етър 64), Кристина Миланова (Свиленград), Христина Бабий (Бяла)

Най-полезен състезател на турнира стана Христина Бабий (Бяла). 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна