Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Росенов на победа от медал

Радослав Росенов
Снимка: БФБокс

Българският боксьор Радослав Росенов се класира на четвъртфиналите в категория до 60 килограма на европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия.

18-годишният Росенов, който в края на февруари спечели 73-ото издание на турнира Купа „Странджа“, започна участието си на европейския шампионат с категорична победа. В първия си мач той се наложи с 4:1 (30:27, 29:28, 30:27, 28:29, 30:27) съдийски гласа над арменеца Артур Сахакян, като спечели и трите рунда. Така той се нуждае от още една победа, за да си осигури поне бронзов медал.

Росенов демонстрира познатия стил с много бързо движение по ринга и рязка смяна на посоките. Той нанесе серия от точни попадения в първите два рунда, което му осигури комфортна преднина в съдийските карти. В третата част националът ни намали малко оборотите, което позволи на съперника му също да запише няколко точни удара, но не и да се надява на обрат.

За място на полуфинал Росенов ще се изправи срещу Мариан Киряк (Румъния). Мачът им ще бъде в следобедната сесия на 19 март, събота.

Във вечерната сесия днес ще има още два двубоя с българско участие. На ринг "В" Николай Маринов (57 кг) ще боксира във втория мач от програмата. Около 19:15 часа националът ни ще срещне Хуан Морено (Испания). В категория до 54 килограма Ясен Радев ще стартира участието си на ринг "А". Той ще се изправи срещу Ибраим Букедем (Франция), а мачът им е четвърти и се очаква да се проведе около 19:45 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна