Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът на Мексико пропуска важния мач със САЩ

Гуардадо пропуска двубоя с янките на 24 март.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от най-важните футболисти за мексиканския национален отбор Андрес Гуардадо ще пропусне световната квалификация на страната си срещу САЩ другата седмица. Освен Гуардадо, няма да бъдат на разположение нападателят Рохелио Фунес Мори и защитникът Хулио Сесар Домингес.

Гуардадо, който е и капитан на Мексико, е получил травма в бедрото по време на мача на неговия отбор Бетис срещу Атлетико (Мадрид) на 6 март. Той получи почивка в следващите срещи, в това число и в Лига Европа, но контузията не може да бъде  излекувана. 

Селекционерът Тата Мартино извика група от 29 футболисти за този мач, който може да даде отговори на много въпроси в квалификациите за Мондиал 2022 в зона КОНКАКАФ. Мексико е на трето място във финалната квалификационна група със 21 точки, на 4 от лидера Канада и изостава по голова разлика от втория САЩ. 

Панама е на четвърто място cъс 17. Първите три отбора от осемте участника се класират директно на финалите, а четвъртият играе междуконтинентален плейоф.

Мачът между Мексико и САЩ ще се играе на 24 март на стадион "Ацтека". Три дни по-късно мексиканците имат мач с Хондурас, а на 30-и този месец имат домакинство на Салвадор.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна