Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делегация на българската общност за първи път е поканена в Конгреса на Илинойс

Снимка: Генерално консулство на България в Чикаго

Делегация на българската емигрантска общност в Чикаго за първи път е поканена за участие и представяне в Конгреса на щата Илинойс.

В началото на следващата седмица делегация  на българската общност от Чикаго ще вземе участие в работата на Конгреса на щата Илинойс в столицата Спрингфийлд. Това е първото по рода си представяне  на българската  общност в законодателния орган. Поканата за посещението, отправена към генералния ни консул Светослав Станков, е от председателя на Камарата на представителите в конгреса Емануел Крис Уелш.

На Светослав Станков ще бъде предоставена възможността да направи обръщение към Камарата на представителите, в което да представи България и българската общност, която все по-успешно се вписва не само в живота на Чикаго, но и на целия щат. 

Предвидени са срещи с председателя  на Камарата Крис Уелш, с председателя на Сената Дон Хармън, както и с лидерите на Демократическата и Републиканската партия в двете Камари на конгреса.

В делегацията, която ще вземе участие  в работата на щатския конгрес, са включени изявени представители на българската емигрантска общност от щата Илинойс в областта на науката и бизнеса, като пример за успешната интеграция на българите и развитието им в САЩ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна