Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борците ни със загуби, двама имат шанс за репешажи

Снимка: bul-wrestling.org

Българските национали по борба не успяха да стигнат до полуфиналите в първия ден на европейското първенство в свободен стил, но запазиха шансове за медали в Будапеща.

Най-близо до топ 4 бяха Микяй Наим и Рамазан Рамазанов. Наим се изправи на четвъртфиналите на 57 кг срещу световния шампион до 23 години Алиабас Рзазаде (Азербайджан) и загуби с 6:9, което го оставя на крачка от позиция за репешаж. Той ще стигне до такъв, ако Рзазаде преодолее следващия си съперник.

Рамазанов пък започна на 70 кг срещу Даниел Хоманич (Словакия). Българският национал поведе с 5:0 в първата част и сложи край на схватката с технически туш 12 секунди преди изтичането на хронометъра. В следващата схватка обаче той отстъпи с 2:12 на Зураби Якобишвили (Грузия) и също като Наим ще чака финал на съперника си за репешаж.

По-рано отпаднаха другите двама български национали. Владимир Дубов отстъпи в категория до 65 кг с 1:2 срещу Максим Сакултан (Молдова), който надви Бека Лотадзе (Грузия) на четвъртфиналите и ще срещне Хаджи Алиев (Азербайджан) по-късно днес.

Мирослав Киров пък получи аркада и отпадна още на старта на 79 кг срещу Ашраф Аширов (Азербайджан). Последният също стигна до полуфиналите, където ще се бори с Владимир Гамкрелидзе (Грузия)


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна