Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свитолина си взема почивка от тениса

Елина Свитолина
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Достигалата до третото място в световната ранглиста на тенисистките Елина Свитолина от Украйна обяви, че ще си вземе почивка от тениса заради психическа и физическа преумора. Тя сподели, че удържането на нейните сънародници на руската инвазия я е окуражило да играе въпреки болките в гърба, но не може да се справя повече.

„За мен това бяха няколко изключително трудни месеца не само от психическа гледна точка, но и от физическа. От доста време изпитвам проблеми с гърба си. Болката не ми позволи да се подготвя по най-добрия начин за турнирите. Междувременно, наблюдавайки с непоносима болка в сърцето ми случващото се в родината ми Украйна и с колко много храброст и кураж нашият украински народ защитата страната ни, това ме мотивира страхотно да продължа и да се боря на корта. Сега, тялото ми не може да се справя повече и се нуждая от почивка. Следователно, ми е тъжно да обявя, че ще пропусна Фед Къп и някои от любимите ми турнири в Европа. Но съм сигурна, че ще ви видя скоро! Благодаря за цялата подкрепа в този труден период“, написа 27-годишната съпруга на Гаел Монфис в социалните мрежи.

Свитолина отстъпи в първи кръг на Индиан Уелс на 122-ата в света Хариет Дарт от Великобритания и отказа участие на турнира в Маями, който тече в момента. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна