Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан и Левски със загуби в Балканската лига

Балкан (в зелено) загуби в Израел.
Снимка: balkan-basket.com

Отборът на Балкан не успя да се пребори за първото място в своята група "D" във втората фаза на Балканската лига и същевременно не можа да се класира директно за Финалната четворка. Баскетболистите на Небойша Видич допуснаха поражение от лидера в израелската Втора дивизия Ирони Нахария с крайното 64:76 (16:23, 15:19, 16:18, 17:16) в директния спор между двата тима в зала "Айн Сара".

По този начин Ирони продължава напред към полуфиналите, заемайки първото място в потока с баланс от 5 победи и 1 загуба. Балкан остава на втора позиция във временното класиране с актив от 3-2, като по всяка вероятност ботевградчани ще попаднат във фазата на четвъртфиналите. Преди нея обаче "зелените" имат да изиграят още един двубой - домакинство срещу ТФТ Скопие на 8 април, като при евентуална победа тимът ще си гарантира второто място в група "D" и ще се изправи срещу третия от другата група, където са отборите на Левски, Сигал Прищина и Апоел Галил Елион.
Бившият играч на Макаби Тел Авив и шампион в Евролигата Йогев Охайон поведе отбора от Нахария с 19 точки и 8 асистенции. Дъстин Томас се разписа с още 16 точки и 7 борби, Стефон Брънч допринесе с 12 точки и 6 откраднати топки, а Долев Драпич наниза 11 точки. За Балкан най-полезен бе американецът Крисчън Джоунс с 15 точки, 12 борби и 5 асистенции. Амад Рори реализира 14 точки, а Дерик Маркс се разписа с 13. ДиВон Уошингтън пропусна двубоя за ботевградчани.

Левски отстъпи с 63:68 (24:16, 16:16, 14:22, 9:14) на Сигал Прищина като гост в изключително драматичен мач от група С на втората фаза от Балканската лига. „Сините“ се нуждаеха от задължителен успех в Косово, както и победа у дома след седмица срещу същия съперник, за да продължат директно към финалната четворка на турнира. С поражението, което допуснаха днес, те отново ще се борят за място сред най-добрите четири, но задачата им се усложнява, тъй като ще трябва да изиграят и четвъртфинален мач. Единственият вариант, при който Левски може да е първи само ако Сигал победи в Израел и след това "сините" надделеят над косоварите в София.

Най-резултатен за Сигал беше Лейсон Зекери с 19 точки, а 14 вкара Ян Палокай.

За Левски с Венцислав Петков наниза 13 точки, а 12 добави Джошуа Паркър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна