Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвъртфиналите на ШЛ започват с двубои в Лисабон и Манчестър

Футболистите на Бенфика по време на последната тренировка в Лисабон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Програмата от четвъртфиналите на Шампионската лига започва с два мача тази вечер. Бенфика приема Ливърпул от 22:00 часа българско време. По същото време Манчестър Сити е домакин на Атлетико (Мадрид).

Бенфика е приятната изненада от началото на надпреварата, като на осминафиналите португалският гранд изненада Аякс и след успех с 1:0 в Амстердам и общ резултат 3:2 се класира за последните осем в турнира. Задачата на тима за влизане в полуфиналите няма да бъде лека, като техен съперник ще бъде шесткратният носител на трофея Ливърпул, който на осминафиналите преодоля Интер след победа с 2:0 в Италия и поражение с 0:1 на „Анфийлд“.

Победителят от двойката ще се изправи на полуфиналите срещу спечелилия измежду Виляреал и Байерн, които играят един срещу друг в сряда.

В другия двубой от програмата във вторник, финалистът от последното издание Манчестър Сити приема Атлетико на стадион „Етихад“. „Гражданите“ имат аспирации да стигнат едно стъпало по-нагоре тази година и най-накрая да спечелят бленувания трофей от най-престижния европейски клубен турнир, след като миналото лято отстъпиха на Челси в изцяло английски финал с 0:1. Отборът мина с лекота през Спортинг (Лисабон) на осминафиналите, докато Атлети се справи с градския съперник на Сити – Манчестър Юнайтед, за достигане до четвъртфиналите в надпреварата. Срещата ще противопостави и две коренно различни футболни философии – притежанието на топката на Пеп Гуардиола срещу организирания и контраатакуващ стил на Диего Симеоне.

Победителят от двойката ще играе в полуфиналите с един измежду действащия първенец на Европа Челси и Реал Мадрид, които се изправят един срещу друг в първи четвъртфинален сблъсък в сряда вечер.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна