Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безредици в Саутпорт, където бяха убити 3 деца

Снимка: БТА

Безредици избухнаха в северния английски град Саутпорт, където три деца загинаха, а още няколко деца и двама възрастни са в тежко състояние в болница след атаката с нож, за която беше задържан 17-годишен младеж, предаде репортер на Франс прес. 

Около 100 протестиращи са запалили огньове и са започнали сблъсъци с полицаите. Гъсти облаци дим се виждат близо до мяастото където се органите на реда и демонстрантите. На видеоклипове в социалните медии изглежда, че се вижда запален полицейски микробус.

Сред присъстващите се чуха и неодобрителни възгласи и въпроси "Колко още хора трябва да умрат на улицата, господин премиер. Колко още деца?".

По-рано британският премиер Киър Стармър посети Саутпорт, за да отдаде почит към жертвите на нападението от понеделник и техните семейства. Стармър благодари на членовете на спешните служби, поздрави пожарникарите и парамедиците, като заяви, че се гордее с тяхната работа. "Наистина искам да обърна внимание на факта, че част от децата са били спасени благодарение на свършеното от вас", посочи британският премиер. Стармър направи кратък престой на мястото на инцидента, където положи цветя.

По публикацията работи: Калин Дацов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна