Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е мъж за побой над две момичета в София

Собственикът на заведението в столичния квартал "Слатина" разказва за зверския побой.
Снимка: БНТ

Задържан е мъж, нанесъл побой над две непълнолетни момичета пред погледа на клиенти и персонал в заведение в София, съобщи БНТ.

Собственикът на заведението в столичния квартал "Слатина" също е бил заплашван многократно, включително и със закани за убийство.

Нападенията и агресията са извършени от 25-годишния Георги Георгиев. Мъжът е криминално проявен, многократно е осъждан за кражби и грабежи.

Побоят е заснет от видеокамерите.

"На 4 април малтретрира и пребива две момичета, ужасна агресия, удря друго момиче с бутилка в главата, нанася и удари с юмрук. Получавал съм заплахи за убийство от него. Едно от момичетата не подава жалба, защото я е страх да не бъде убита, и друг път я е пребивал и отвличал", каза собственикът на заведението пред БНТ.

"Едната тоалетна заключена и отвътре се чува рев, писъци, викове човешки. Успях по някакъв начин да отворя тоалетната и вътре видях... (нападателят) да шамаросва и да бие."

Нападателят е задържан и е с повдигнато обвинение за хулиганство. От Районната прокуратура са посочили, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, предстои да му бъде гледана мярката за неотклонение.

Прокуратурата ще поиска най-тежката – „задържане под стража“.

Ако бъде признат за виновен, нападателят може да получи до 6 години затвор.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна