Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София спечели дело срещу Ланс във ФИФА

Снимка: cska.bg

ЦСКА София спечели дело във ФИФА срещу Ланс за правата на футболиста Жул Кейта, съобщава френският вестник "Льо Монд". Крилото от Гвинея игра като преотстъпен на "Българска армия". 

В договорката между двата клуба е фигурирало споразумение, че ако "червените" се класират за европейските турнири, то те се задължават да купят Кейта. ЦСКА София спечели правото да играе в Лигата на конференциите, но въпреки това не поиска да задържи нападателя, което накара Ланс да сезира ФИФА. 

Защитата на ЦСКА София е била, че договорката между двата клуба е била устна и не е описана в договора за даване под наем, което накара световната футболна централа да даде право на българския клуб според френската медия. 

Адвокатът на Ланс Севан Кариян призна пред "Льо Монд", че е имало несъответствие в писмения договор. Той обаче казва, че нито форматът на евротурнирите, нито условията за класирани са били ясни при подписването на договора. 

В момента Жул Кейта е в Гвинея заради липса на виза. ФИФА също така отсъди Ланс да плати на футболиста 575 000 евро, което са заплатите му до края на договора плюс 5% лихви заради едностранното прекратяване на контракта от страна на клуба.

Кейта имаше проблеми и в ЦСКА София, като през януари 2021 година не се върна в отбора след края на зимната ваканция. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна