Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо се завръща за мача с Евертън

Кристиано Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо се завръща в групата на тима за гостуването на Евертън в събота, обяви мениджърът на тима Ралф Рангник.

Португалецът пропусна равенството 1:1 с Лестър през миналата седмица заради заболяване, но от няколко дни тренира на пълни обороти.

За разлика от него, други четирима играчи пропускат гостуването на мърсисайдци. Люк Шоу все още има болки от травмата, която получи срещу Лестър и отпада за утрешната среща. Партньорът на Шоу в защита Рафаел Варан е с контузия, а травма на крака има и халфът Скот Мактомини. Извън групата ще бъде и централният нападател Единсон Кавани, който продължава да се възстановява от травма, получена с националния отбор на Уругвай.

"Кристиано е обратно в отбора. Люк още има травма. Срещу Лестър го извадих на полувремето, защото той имаше проблеми с мястото на крака, на което му правиха операция през 2015 година. Говорих с докторите и те ми казаха, че утре ще му бъде направена операция, за да се отстранят металните пластини, които тогава са му били поставени. Това означава, че той няма да бъде на разположение около 2-3 седмици", заяви Рангник по адрес на Шоу.

"Кавани все още е с травма, Рафа Варан също. така че пропускат утрешния мач. Боя се, че същото може да се каже и за Скот Мактомини", допълни германският мениджър.

Нидерландецът Дони ван де Беек, който играе в Евертън под наем от Манчестър Юнайтед, няма право да вземе участие в срещата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна