Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Младенов: Има нареждане да ни показват картони

Той не е говорил с Гриша Ганчев от декември

Стойчо Младенов
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА София Стойчо Младенов заяви, че съдиите имат нареждане да показват картони на отбора. Наставникът даде пресконференция, на която направи видео обзор на съдийските грешки в ущърб на ЦСКА през пролетния полусезон. 

"Влизаме в най-важния цикъл от шампионата. Подготвили сме изненада, да загреем и да си припомни терора срещу ЦСКА и да отправим предупреждение към управляващите българския футбол. Поемам отговорността за лошите резултати, но ние не сме слепи", каза Младенов.

Той извади ситуации с претенции за неотсъдени дузпи срещу Левски, Ботев (Пловдив), Черно море и показани многобройни картони.

"Има ли тендеция? Има тендеция. Пак ли трябва да говоря за директива. Искат да ни изкарат, че не разбираме от футбол и сме кьорави. Има нареждане съдиите да показват картони на ЦСКА. Имаме над 70 картона. Това го знам от съдия. Този съдия ми каза, че имат нареждане и ако не показват картони на ЦСКА, ги наказват", каза Стойчо Младенов.

"При изгонването ми реагирах за неправилно отсъдено нарушение и съдията ми показа картон и нагло ме гледа 30 секунди, аз използвах нецензурни думи по негов адрес и той ме изгони. После осъзнах, че съм сгрешил и му се извиних след мача. В момента, в който се доближихме на 2 точки до Лудогорец и нещата станаха опасни", допълни наставникът на ЦСКА София.

Младенов разкри, че от декември няма комуникация с благодетеля на „червените“  Гриша Ганчев и общува единствено с неговия син Данаил.

Треньорът призна, че не е гледал двете нови попълнения от зимния трансферен прозорец Маурисио Гарсес и Браян Морено, които на този етап заради здравословни проблеми не могат да влязат в мачовете и да помогнат на отбора.

"Собствениците трябва да дават на треньорите да селектират и менажират отборите си и само тогава ще има успехи. На мен не ми е дадена възможност да селектирам футболисти. След декември се случиха стълкновения и аз нямам възможност да селектирам играчите. Новите играчи не съм ги гледал и не знам кой ги привлече. Треньорът трябва да участва дейно в селекцията. Имаше предложения от мен да привлечем национални състезатели, но те бяха отхвърлени от ръководството.

Никой не е казал, че тази година трябва да станем шампиони. Имаме две години да изградим отбор и на третата да преборим Лудогорец. И слепият вижда, че на нас ни трябва свежа кръв, трябва ни класа. Нашият съперник Лудогорец привлече 7 футболисти за 5 милиона евро, Левски също се подсили.

За да може треньорът да носи пълна отговорност, трябва да отговаря за селекцията.

До декември беше удоволствие за мен да работя и комуникирам с Гриша Ганчев. Но след декември се случиха неща, които ни отдалечиха и не си говорим. Единствено говоря с Дани Ганчев и на него съм казал какво ни трябва за лятната селекция.

Чувахме се по 3-4 пъти на ден да говорим за отбора, но от декември нямаме връзка. Имахме крещяща нужда от ляв бек, защото знаехме, че Брадли Мазику няма да остане. Предложих такъв, но ми казаха, че не става“, завърши Стойчо Младенов на прескоференция.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна