Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България поведе на Швеция след победа на Шиникова

Изабелла Шиникова
Снимка: Hana Bank Korea Open

Тенис отборът на България за жени поведе с 1-0 победи на Швеция в двубой от Първа група на Евро-африканската зона на турнира „Били Джийн Кинг къп“ в Анталия.

В двубоя на вторите ракети Изабелла Шиникова се наложи над Жаклин Кабай Ауад след 6:0, 2:6, 7:5 слред един час и 41 минути игра.

Шиникова започна мача вихрено и спечели първите осем гейма в него до 2:0 във втората част. След това скандинавката пък взе пет последователни игри до 5:2. Малко по-късно Кабай Ауад изравни сетовете.

В заключителния 30-годишната софиянка отново доминираше и поведе с 4:1 след два пробива. При 5:4 Шиникова сервираше за победата. Тя поведе с 40:0, но пропиля трите мачбола. След това отрази три точки за пробив преди да стигне до нов мачбол, който отново не успя да реализира. В крайна сметка шведката взе гейма. Веднага след това Изабелла отново проби и пак подаваше за спечелване на мача при 6:5. Тя дръпна с 40:15 и този път затвори при общо шестата си възможност

Във втория сингъл капитанката на отбора ни Дора Рангелова е заложила на Виктория Томова, която ще играе срещу Кайша Вилда Ханеман.

За двойките към момента двубоят е Томова и Шиникова срещу Кайша Риналдо Першон и Юлита Санер. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна