Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марио Драги с положителен тест за Covid-19

Марио Драги, премиер на Италия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският премиер Марио Драги е дал положителна проба за Covid-19 и поради това негови министри ще го заменят за планирано пътуване до Африка тази седмица за постигане на сделки, целящо намаляване на зависимостта на Италия от руски природен газ, съобщиха в понеделник от правителствения офис, предаде Ройтерс.

Според информацията Драги, който няма симптоми на коронавирусна инфекция, трябваше да посети Република Конго и Република Ангола на 20 и 21 април. По време на визитата премиерът трябваше да обсъди зависимостта на Италия от руския газ и да намери алтернативни източници за енергийни доставки.

Вместо това делегацията ще бъде оглавявана от външния министър Луиджи ди Майо и министъра на екологичния преход Роберто Чинголани, се казва още в изявлението.

През миналата седмица Марио Драги пътува до Алжир, за да председателства подписването на споразумение между италианската компания ENI и алжирската държавна компания Sonatrach за увеличаване на вноса на газ в Италия от Алжир, който вече се оформя като вторият най-голям доставчик за страната през следващите две години.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна