Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Салон на камерните спектакли" предлага театърът в Силистра

Снимка: Незабравка Кирова

"Салон на камерните спектакли" предлага театърът в Силистра от днес (19 април) до 5 май тази година.

На сцената зрителите ще могат да видят моноспектакъла на младата актриса Тезджан Ферад "Прегръдката на ангела", "Хлапачката от 13-ия етаж" - на румънския драматург Мирча Йонеску, "46 крачки" на Орлин Дяков и "Емигрантска мечта" на Мате Матишич.

Т.нар. бутикови представления не са от комедийния жанр и целят да накарат зрителите да се замислят, докато откриват себе си във всеки един от героите на сцената, сподели директорът на театъра в крайдунавския град Златина Станева.

"Това са представления, които са изключително идентични с различни проблеми на различни социални прослойки на обществото. Хората не бива да очакват смях и разтоварване. Напротив, това са представления, които всеки трябва да може да мобилизира до крайна степен мисловната си дейност, за да възприеме проблема, който всяко едно представление ще покаже на сцената. Хубавото е, че героите са напълно достъпни."

Цените на билетите са намалени, но за онези силистренци, които нямат възможност да посетят някое от представленията отново има „чакащи билети“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна