Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул гледа към финала в Шампионска лига след 2:0 с Виляреал

Садио Мане бележи втория гол във вратата на Виляреал
Снимка: БГНЕС

Отборът на Ливърпул срази Виляреал само с 2:0 в първия им мач от полуфиналната фаза на Шампионската лига. В 53-ата минута Первис Еступинян си вкара автогол след центриране на Джордън Хендерсън, а малко след това Садио Мане (55) вкара втори гол за мърсисайдци, които ще пътуват за реванша в Испания с хубав аванс.

"Червените" доминираха през първата част и се опитваха да притиснат испанците до тяхното наказателното поле. Садио Мане пропусна два страхотни шанса до 12-ата минута, а малко след това Луис Диас стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира коварно в крака на защитник в жълто, но Херонимо Рули внимаваше и я улови.

В средата на първата част Салах пропусна от близка дистанция, пращайки топката над вратата, а в 30-ата минута  Рули парира нов силен шут на Диас. Три минути по-късно Садио Мане отправи удар от дъгата пред наказателното поле, но след рикошет в Раул Албиол топката мина встрани от вратата. В 42-ата минута Тиаго нанесе страховит удар от над 20 метра, а топката срещна десния страничен стълб за късмет на Рули.

И след почивката действията се развиваха предимно в половината на гостите, а домакините реализираха два гола за две минути и взеха комфортен аванс. Първо гол на Фабиньо след удар от границата на вратарското поле не бе признат заради засада на Ван Дайк. Три минути по-късно Садио Мане изведе Джордън Хендерсън на дясното крило. Капитанът на мърсисайдци центрира, но топката се удари в крака на Первис Еступинян и влетя в мрежата за 1:0. Две минути след това Ван Дайк подаде през центъра към Салах, който нахлу в наказателното поле и издебна момента, за да подаде към Садио Мане и сенегалецът сам срещу Херонимо Рули удвои аванса на мърсисайдци. 

В 64-ата минута Трент Александър-Арнолд центрира отдясно и намери Анди Робъртсън в наказателното поле, а левият бек на домакините прати топката във вратата, но попадението правилно не бе зачетено заради засада. Четири минути по-късно Рули със сетни сили отрази удар отдалеч на Върджил ван Дайк.

Играчите на Юрген Клоп продължиха да владеят повече топката, но така и не тръгнаха по-рисковано в атака в търсене на трети гол. Гостите пък не успяха да създадат опасности пред вратата на Алисон и за цял мач отправиха само един неточен удар.

Реваншът на „Естадио де Ла Серамика“ е следващата седмица на 3 май.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна