Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Майчин дом" с кампания за безплатни прегледи от 9 май

Снимка: СБАЛАГ "Майчин дом" ЕАД

Безплатни прегледи в "Майчин дом" за инконтиненция  ще се извършват в периода от 9-ти до 20-ти май от изпълнителният директор на болницата проф. д-р Иван Костов.

Неволното изпускане на урина се нарича стрес инконтиненция и се причинява най-често от повишено налягане в корема. Незадържането на урина може да се дължи на възпаление на пикочните пътища и образувания по лигавицата. При жените оплаквания могат да се появят в резултат на смъкване на пикочния мехур и матката. Това се случва най-често след раждане по естествен път. Друга причина, която би отключила това състояние, е менопаузата.

По данни на Световната здравна организация, хората, които се оплакват от неволното изпускане на урина, са над 100 милиона. При родилите по естествен път жени 15 на сто след време имат проблеми със задържане на урината.

Часовете за прегледите са от 12:30 до 13:30 ч., а записвания са всеки работен ден от 13:00 до 15:00 часа на тел.: 02/ 9172 233.

Напомняме, че до 20 май 2022 година в Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ продължават и безплатни процедури с последно поколение апарат за терапия на инконтиненция BTL Emsella.  Неинвазивната терапия е напълно безболезнена, ефективна и комфортна за пациентите.

За записвания за процедурата и допълнителни въпроси – всеки работен ден от 10:00 до 13:00 часа на телефон 02 9172 223.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна