Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров за трети пореден ден на корта в Мадрид

Григор Димитров ще играе отново тази вечер.
Снимка: Ройтерс

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров ще изиграе тази вечер мача си от втория кръг на Мастърс 1000 турнира на клей в Мадрид срещу аржентинеца Диего Шварцман. Димитров ще играе за трети пореден ден.

Срещата от 1/16-финалите на турнира е четвърта в програмата на втория по големина корт в комплекса "Каха Махика" - "Аранча Санчес", където играта започва в 13:00 часа българско време с двубоя Даниел Еванс - Роберто Баутиста Агут. След това предстоят две срещи от женската схема на надпреварата (Екатерина Александрова - Аманда Анисимова и Джил Тайхман - Анхелина Калинина), което означава, че Димитров и Шварцман вероятно ще излязат на корта не преди 18:00 часа.

Това ще бъде четвърти мач между българския тенисист и 13-ия поставен в схемата Шварцман, като Гришо води с 2-1 победи, но аржентинецът е спечелил единствената им среща на клей на финала в Истанбул през 2016. Последната им среща беше през 2017 година в първия кръг на Уимбълдън, когато Григор спечели в три сета - 7:6, 6:2, 6:2.

Победителят от мача днес ще срещне номер 4 в схемата Стефанос Циципас или французина Люка Пуи на осминафиналите. 

Рафаел Надал се завръща днес на корта за първия си двубой от 21 март насам. Не преди 17 часа испанският левичар излиза срещу сърбина Миомир Кецманович.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна