Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров с експресна победа в Мадрид

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

Григор Димитров записа втора победа на Мастърс 1000 турнира в Мадрид. 

Българинът се наложи над Диего Шварцман с 6:0, 6:3 за 70 минути и се класира за осминафиналите за пети път в кариерата си. Успехът беше трети пореден за Гришо срещу първата ракета на Аржентина. От трибуните на корт "Аранча Санчес" го аплодираха лбаща му Димитър Господинов и много българи с национални флагове.

Димитров беше безапелационен и доминираше напълно в мача. Той спечели с лекота първите шест гейма, а с това и сета. Във втория 30-годишният хасковлия проби за 2:1 и след това в заключителния гейм.

Гришо вкара 73 процента първи сервис и спечели 83 процента от точките при разиграването му. Той записа шест аса в мача и допусна една двойна грешка.

"Резултатът говори достатъчто. Всичко се получи. Изпълних ударите си по най-добрия начин. Поставих противника под напрежение, той ми даде много пространство и шансове да удрям топката добре. Бях концентриран да печеля всяка една точка, която мога. Настройката ми беше различна заради по-хладното време. Не съм си поставял каквито и да е цели. Опитвам се да извлека максимума. Ако играя като днес, ще имам шансове", заяви в интервюто на корта българинът..

В следващата фаза Димитров ще срещне победителя от двубоя между световния №5 Стефанос Циципас и Люка Пуй. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна