Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите до 17 г. се целят в четвъртфинал на европейското

Националите до 17 години започват срещу Нидерландия.
Снимка: БФС

Юношеският национален отбор до 17 години на България заминава в петък за европейското първенство, което ще се проведе в Израел. Нашият отбор е в група заедно с Нидерландия, Франция и Полша и ще се опита да достигне до четвъртфиналите.

Селекционерът Йордан Петков все още не е обявил пред медиите състава, като това ще стане в петък. Всички на лагера обаче са здрави, като двама от основните играчи все още не са се присъединили. Това са Неджиб Хаджъ от Шалке’04 и Асен Митков, който е с мъжкия отбор на Левски.

"Смятам, че сме готови. Навреме започнахме подготовка. Правим анализ на Нидерландия, сега даже ще засилим работата в тази посока. Момчетата са спокойни, уверени. Имаме психолог, който работи с тях и те го приемат добре.

Както и в Елитния кръг, така и тук напред продължават два отбора. Надяваме се да сме в тази цифра. Моето и на отбора желанието е да покажем, че не сме попаднали случайно на това първенство. Подготвени сме тактически, технически, заяви Йордан Петков на пресконференция днес.

"Целта ни като класиране е да стигнем до четвъртфинал. Вчера на тренировката им казах, че се надявам да ни се падне Португалия и да им го върнем на четвъртфинал. Но Антоан Стоянов ме поправи, че те ще ни чакат на полуфинала и там ще трябва да ги бием".

Той допълни, че отборът е на 90 процента същият, който е изкарал квалификациите в двата кръга и е събиран за други лагери и контролни мачове.

"Гледах доста мачове на други отбори. Мога да кажа, че съм впечатлен от Испания, Германия и Франция. Ако трябва да бъда честен, моите фаворити са испанците и германците. С отбора коментираме основно състава на Нидерландия, нашият първи съперник", каза още бившият защитник на Етър, Славия и Левски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени