Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реферът Винчич за трети път на финал в Лига Европа

Славко Винчич ще ръководи финала в Севиля.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Словенският съдия Славко Винчич, който утре ще ръководи финала в турнира Лига Европа между Айнтрахт (Франкфурт) и Рейнджърс (Глазгоу), прави истински хеттрик в този турнир, пише сайтът на УЕФА.

42-годишният словенец вече е бил четвърти съдия на финала в Гданск миналата година, когато играха Виляреал и Манчестър Юнайтед. Също така през 2017 година е бил допълнителен асистент рефер зад вратата на мача на Аякс и Манчестър Юнайтед, който се игра в Стокхолм. По този начин дипловираният телекомуникационен инженер от Марибор ще направи хеттрик от финали в Лига Европа.

"Изпълнен съм с емоции, гордост и щастие“, казва той за специалната си задача утре вечер в интервю, публикувано на страницата на УЕФА. "И също така осъзнавам отговорността, която ми се дава. Сега най-важното е да остана здраво стъпил на земята. А също така да се съсредоточа и да се подготвя психически и физически заедно с моя екип, така че да сме напълно готови за предизвикателството на този финал", казва Винчич, който е баща на две деца.

Винчич признава, че голямата му любов е баскетбола. Но е станал съдия, насърчен от чичо си. Братът на баща му няма кой знае каква кариера, просто е стигнал до тъчрефер в съюзната лига на Югославия и след това в словенското първенство.

Бригадата му включва помощниците на страничните линии Томаж Кланчник и Андраж Ковачич, а четвърти съдия е Сърджан Йованович от Сърбия. Хората от стаята за видео-помощ на съдиите ще бъдат този път цели четирима. Главен ВАР-съдия е Паулус ван Букел (Нидерландия), а другите трима са Юре Прапротник (Словения), както и испанците Алехандро Ернандес Ернандес и Роберто Диас Перес де Паломар.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна