Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кузманов във финалния кръг на квалификациите в Париж

Димитър Кузманов
Снимка: Cedric Lecocq FFT

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов стигна до третия, фивален, кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция. Той за първи път достига до тази фаза в турнирите от Големия шлем.

Мико победи Флавио Коболи от Италия с 6:3, 3:6, 6:3 след час и 53 минути игра.

В третия гейм 28-годишният българин отрази точка за пробив и след това взе подаването си. Веднага след Кузманов направи брейк, който затвърди с гейм на нула за 4:1.  При 5:3 пловдивчанинът сервираше за спечелване на частта. Мико поведе с 40:15 и реализира първия си сетбол, за да затвори частта след 37 минути.

Италианецът проби за 2:0 в следващия сет. Българинът върна брейка и после изравни за 3:3. В осмия гейм 20-годишният Коболи успя да направо нов пробив при третата си възможност, а после изравни и частите.

В заключителния сет Кузманов направи пробив и след това го затвърди за 4:1 с гейм на нула. При 2:5 италианецът сервираше за оставане в срещата и се справи. След това Мико подаваше за място в третия кръг на пресявките. Стигна се до 40:15 и българинът сложи точка на спора при втория си мачбол.

Той вкара 75 процента първи сервис и спечели 70 процента от точките при разиграването му, както и 79 процента от точките при втори сервис.

За успеха той заслужи 25 точки а световната ранглиста, където е №193 тази седмица.

За влизане в основната схема Кузманов ще трябва да се справи и с аржентинеца Сантяго Родригес Таверна. Той е 203-и в класацията на АТР и е на 22 години.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна