Eмисия новини
от 18.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Йотова: Живеем във все по-непредсказуем свят

Снимка: Пресцентър на президента на РБ

Живеем във все по-непредсказуем свят. От бъдещите дипломати се очаква много – да успеят да намерят онези решения, които да накарат света да поспре за миг в непрестанния си устрем към конфликти и войни. Пред вас е тежката задача да успокоите света, да работите за мир. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към бакалаври и магистри от катедра „Международни отношения“ на Университета за национално и световно стопанство.

Това съобщава президентският пресцентър.

„Със знанията и уменията, получени в УНСС, съм сигурна, че ще преодолеете всички предизвикателства, че ще намерите партньорите, с които заедно ще решавате световните проблеми“, посочи Йотова. Тя определи УНСС като конкурентоспособен както на европейските, така и на световните университети. „УНСС ражда добрите експерти и бъдещите лидери не само на България, но и на Европейския съюз. Имаме нужда от вас, защото се задълбочава дефицитът на лидери“, заяви вицепрезидентът.

Доц. д-р Пламен Ралчев, ръководител на катедра „Международни отношения“, посочи, че за първи път в 45-годишната история на катедрата държавник от такъв висок ранг уважава церемонията по дипломиране.

По-рано вицепрезидентът поднесе цветя пред паметника на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на университета. Йотова проведе среща с ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.